Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Olli-Markus ja Taneli MM-kisoihin Luotu: 2008-01-21 20:20:52 (NT)

Olli-Markus ja Taneli valittiin odotetusti hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kilpailuihin Bulgariaan. Sen sijaan Tommi joutui pettymään lunastettuaan pelkästään varamiehen paikan.

Lumeton Etelä-Suomi aiheutti sen, ettei kisoihin pystytty järjestämään kunnon katsastuksia ollenkaan. Kaikki kolme katsastuskisaa peruttiin. Vanhojen meriittien lisäksi ainoastaan viikonvaihteen hiihtokilpailut toimivat näyttöpaikkoina. Olli-Markus oli lunastanut paikkansa jo aiemmin selviämällä aikuisten maailmancup-joukkueeseen. Myös Taneli oli vahvoilla viime vuoden Euroopan mestaruuden ansiosta ja hyvä sileän hiihto sunnuntaina vahvisti asian.

Tommikin olisi näyttöjensä puolesta kuulunut joukkueeseen, johon valittiin yhteensä 5 poikaa. Hyvät esitykset kauden ainoissa hiihtosuunnistuskisoissa ja onnistunut sileän hiihto lauantaina olisivat pitäneet riittää joukkueeseen. Mutta ilmeisesti Suunnistusliiton valitsijoilla ei ollut tänäkään vuonna kanttia ottaa kisoihin matkaan kolmea urheilijaa Lapista, varsinkaan samasta seurasta. Pelkästään tulosten valossa nyt tehtyjä valintoja ei voi ymmärtää, joten taustalla lienee jotakin muuta, mistä "suuri yleisö" ei tiedä. Joukkueen valitsijan perustelu oli ollut se, että Tommin leirinäytöt eivät olleet riittäneet. No, perustelu sekin, mutta hiukan haiskahtaa siltä, että ilmeisesti joidenkin kasvot miellyttivät valitsijoita enemmän kuin toiset. Harvoin on kuitenkaan leirien harjoituksissa jaettu MM-paikkoja.

MM-kisat pidetään Bulgariassa 11.-17. helmikuuta. Olli-Markus lähtee kisoihin puolustamaan viime vuotista maailmanmestaruutta ja Tanelikin omaa onnistuessaan mahdollisuudet mitaleille. Toivotamme pojille onnea matkaan!

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-01-21


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta