Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ponnelle historian paras tulos Lumi-Toukolassa Luotu: 2008-02-24 18:14:42 (NT), Päivitetty: 2008-02-24 20:53:43 (NT)

Seitsikko Antti Ekonoja, Tommi Uusimäki, Juho-Matti Taivainen, Eelipekka Matti, Teemu Sipilä, Taneli Pantsar ja Olli-Markus Taivainen saavuttivat Ponnen parhaan sijoituksen perinteisessä Lumi-Toukola -viestissä Raahessa. Voiton vei Ounasvaaran Hiihtoseura ja kolmannen sijan vei OK Botnia.

Viesti lähti todella hyvin liikkeelle, kun joukkueen manageri Antti Ekonoja otti paljon spekuloidun aloitusosuuden hoitaakseen, ja suoriutui siitä kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Pahimmat haastajat Suunta 2000 ja Ounasvaaran Hiihtoseura olivat vielä tässä vaiheessa takana, edelle kun ehtivät Rasti-Pielisen Markku Siponen ja Joutsenon Kullervon Jarkko Urpalainen.
"Suurempia virheitä en tehnyt. Vain pitkän välin jäätä myöten kiertänyt valinta oli huono, siinä jäin  Siposesta", tuumi Antti osuutensa jälkeen.

Kun Tommi Uusimäki toi toisenkin osuuden jälkeen Ponnen toisena vain noin minuutin keulasta, näytti tilanne kiehtovalta. Edelle ehti vain Suunnan Ruslan Gritsan, OH:n Vesa Varis vaihtoi viitisentoista sekuntia myöhemmin.
"Eilen tuli hyvä perussuoritus, tänään toinen samanlainen. Tyytyväinen täytyy muuten olla, mutta vähän jäi harmittamaan Suunnan karkaaminen lopussa eri hajonnan turvin!"

Viestin yhdeksi ratkaisuosuudeksi muodostui kolmas osuus. Kärkipaikkaa pidellyt Sunnan Jukka Kantomaa kävi väärällä rastilla, ja pitkän matkaa yhdessä edenneet OH:n Hannu-Pekka Pukema ja PelPo:n Juho-Matti Taivainen nostivat seuransa sijoille, josta ne eivät enää luopuneetkaan. Vaihtoon OH ehti minuutin ennen Pontta. Kolmanneksi nousi Rasti-Pielinen Petri Kiiskisen tuomana.
"Aika jäistä oli, tänään suksetkin kestivät loppuun saakka ehjinä", olivat Empun ensimmäiset kommentit maalissa.

Neljännellä osuudella Eelipekka Matti jatkoi viikonlopun hienoja hiihtojaan, neljännellä osuudella Eeli teki mitä pitikin, ja säilytti Ponnen sijoituksen toisena. Oikojakin kyttäillyt Eeli oli tyytyväinen, syystäkin:
"Hiihto kulki hyvin, eikä suunnistuksenkaan kanssa ollut ongelmia. Jännäksi menee!"

Viidennellä osuudella viestiä vei "iki-nuori" Teemu Sipilä. Teukan emit meinasi jo hieman sävähdyttää ponsilaisia, mutta Teukka myös näytti, miksi leimauslaitteessa on pahvinen varmistuskortti. Kaikki tarvittavat piikinjäljet olivat kuitenkin tallella, ja kahdelle viimeiselle osuudelle Ponnen tuoreet viestimaailmanmestarit nuorten kisoista, Taneli Pantsar ja Olli-Markus Taivainen, pääsivät hyvissä, vaikkakin selkeissä asemissa.

Kuudennen osuuden Tanka hoiteli varmuudella, kellottaen kuitenkin osuuden toiseksi kovimman ajan. Edellisen päivän virheet Taneli jätti lähes kokonaan pois, joten ankkuri Olli-Markus Taivainen pääsi ankkuriosuudelle tilanteessa, jossa eteenpäin oli matkaa, samoin kuin taakse, 7 minuuttia. Ja kuin varmistukseksi, Olli tempaisi hienon viestin kokonaissuorituksen päätteeksi ankkuriosuuden pohja-ajan. Maalissa eroa voittaneeseen Ounasvaaran Hiihtoseuraan jäi alle viisi minuuttia.

Lumi-Toukolan tyytyväiset kakkoset, Antti, Taneli, J-M, Tommi, Eeli, Teemu ja Olli

Kokonaisuudessaan Ponnen suoritus oli loistava. Nuoressa joukkueessa kaikki pystyivät vähintään omaan hyvään suoritukseen, ja se toi kovassa sarjassa toisen sijan. Taivaisen Olli tiivistikin koko joukkueen puolesta päivän fiiliksen:
"Silloin ku nämä karkelot järjestettiin Ylitorniolla niin me Empun kanssa päätettiin, että joskus taistellaan vielä tässäkin kisassa palkintopallipaikoista. Muutaman vuoden vei, että kaikki mahtu näihin isompiin saappaisiin, varsinki ite. Nyt sitte näytti olevan sen aika."

Pohjoinen puhalsi!

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-02-24


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta