Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Tanelille sprintin SM-kultaa Luotu: 2008-03-22 10:24:39 (NT)

Ponsilaisten hiihtosuunnistuksen SM-mitaliketju sai jatkoa myös kauden viimeisessä SM-kilpailussa, sprintissä Keminmaassa. Tällä kertaa Suomen mestaruuden nappasi Taneli H18-sarjassa.

Vielä aamun karsinnassa Taneli ei näyttänyt parasta vauhtiaan ollen viides. Aamun karsinnassakin kovinta vauhtia piti kuitenkin ponsilainen, eli Eelipekka. Eelipekka ei kuitenkaan onnistunut finaalissa ihan niin hyvin ja sijoitus painui niukasti ulos plaketeilta sijalle 11. Taneli löysi finaaliin hyvän iskun ja otti mestaruuden tiukassa kisassa neljän sekunnin erolla Kankaanpään Pekka Niemeen. Femmanin Peter Sundelin oli kolmas, mutta jo 42 sekuntia mestarista.

Olli-Markus kokeili vauhtiaan miesten sarjassa ja hyvin kokeilu onnistuikin. Tuloksena upea neljäs tila vain 12 sekuntia mitalista. Ollin matkalle mahtui yksi puolen minuutin virhe, joka vei mitalin, ehkä jopa kullan, sillä mestari Matti Keskinarkaukseen eroa syntyi 27 sekuntia. Haastavilla radoilla virheitä tuli paljon muillekin, joten neljättä sijaa voidaan kuitenkin pitää erittäin onnistuneena suorituksena. Myös Juho-Matti taisteli tiukasti plaketista, mutta joutui lopulta taipumaan sijalle 12, 15 sekuntia plaketista jääneenä. Kisa oli kuiten ihan mukava päätös Juho-Matin sairastelujen sotkemalle kaudelle. Ponnen kokeneempaa kaartia lainaten: "Ens kauella..." ;-)

Mitalia oli tyrkyllä Ponnelle myös H20-sarjassa Tommin tuomana. Väliajoissa Tommi oli vielä toisena, mutta niin vain lopun "syherikössä" Tommikin sortui monen muun tavoin virheeseen, joka pudotti Tommin lopulta neljänneksi. Matkaa mitaliin jäi vaivaiset 9 sekuntia.

SM-sprintti oli samalla Lapin Lumirastien 1. osakilpailu. Lumirastit jatkuvat vielä pääsiäisenä kahden osakilpailun verran, minkä jälkeen hiihtosuunnistuskausi onkin paketissa ja katseet käännetään vähitellen jo kohti tulevaa kesäkautta.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-03-22


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta