Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Ollille uran paras arvokisasuoritus ja ylivoimainen Suomen mestaruus Luotu: 2008-09-07 19:04:34 (NT), Päivitetty: 2008-09-07 19:06:41 (NT)

Suunnistuksen pitkän matkan Suomen mestaruudesta kilpailtiin Leppävirralla. Olli-Markuksella oli kotiin tuomisina Suomen mestaruus yhdellä kaikkien aikojen suurimmalla voittomarginaalilla.

Olli-Markus käytti H20-sarjan 10,8 km:n rataan aikaa 1.09.43. Toiseksi tullut Valkeakosken Hakan Leo Laakkonen hävisi Ollille peräti yli yhdeksän minuuttia, joka on valtaisa ero SM-tasolla. Kilpailupaikalla ihmeteltiinkin porukalla Ollin mahtavaa vauhtia.

Olli-Markus
Olli-Markus loppuviitoituksella

"Tein erittäin kovan määräviikon ennen KLL:n kisoja ja tämän alkuviikon otin kevyemmin. Se toimi ja kulku oli tänään loistavaa koko matkan ajan loppua kohden jopa parantuen. Kun vieläpä tänään suunnistus pysyi hyvin hallinnassa koko matkan ajan, niin voi sanoa, että tämä oli paras arvokisasuoritukseni kautta aikain," tyytyväinen Olli-Markus totesi maalissa. Rastiväliajoista nähdään, että todellakin suunnistus on ollut hyvin hallinnassa ja vauhti on ollut huimaa: Olli voitti 17:sta rastivälistä peräti 12 ja oli "huonoimmillaankin" yhdeksäs. Virheitä kertyi yhteensäkin vain vajaan parin minuutin verran. Ylivoimainen Suomen mestaruus oli mukava kruunu Ollin tämän kauden pitkän matkan panostukselle.

Olli-Markus
Maalissa riitti kommentoitavaa

H18-sarjassa myös Tanelilla fysiikka olisi hyvinkin riittänyt mitaleille asti, mutta Tanka kaatui virheisiin Leppävirran haastavissa maastoissa. Plaketille Tanka kuitenkin itsensä runnoi loppusijoituksen ollessa hienosti yhdeksäs. Taneli jäi kärkeen 8,9 km:n radalla 5.38 ja rastiväliajoista voi todeta selkeitä virheitä tulleen vähintäänkin kuuden minuutin edestä. Jossiteltavaa siis jäi kotimatkan ratoksi.

Taneli
Tanka taisteli itsensä plaketeille

Miesten pääsarjassa Ponsi sai vuosien tauon jälkeen edustusta myös pitkän matkan A-finaaliin Juho-Matin loistavan karsintasuorituksen ansiosta. 13,7 km:n finaalissa Empun kone takkusi suunnistuksen osalta alkumatkasta pahasti ja matkalle mahtuikin kaksi peräkkäistä kuuden minuutin pummia. Sen jälkeen Emppu kokosikin hyvin itsensä ja tuli loppuradan vauhtia, jolla olisi voinut päästä 30 parhaan joukkoon ilman virheitä. Alun virheiden takia Empun loppusijoitus kuitenkin painui niukasti 50:n huonommalle puolelle sijalle 52. Aikaa Emppu käytti 1.54.51. Kokonaisuuteen Emppu voi olla tyytyväinen, sillä ekana pääsarjavuotenaan A-finaaliin pääsy on kova suoritus.

Juho-Matti
Juho-Matti saalisti loistavan A-finaalipaikan

Finaalien tulokset

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-09-07


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta