Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Kärpännahkaviitat Ponteen! Luotu: 2008-11-14 15:01:37 (O-M), Päivitetty: 2008-11-14 21:36:57 (O-M)

Pohjoisen kärpännahkaviittojen tuloa pohjoistuulelle ei ole onnistuttu estämään. Etelämpänä ei silti sovi tuuletella viittojen lämmittävää vaikutusta, sillä kärpännahkaviitta lämmittää vain käyttäjäänsä.

Pohjoisen yöcupit, Lapin Ledi-Cup ja Östra nattserien, päätyivät vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen ponsilaisten yötuulten hallintaan. Perinteisesti voittajalle jaettavat kärpännahkaviitat lepäävät siis pohjoistuulen hartioilla ensi syksyyn asti - näin ensialkuun.

Lisäksi ponsilaisosakilpailuvoittajia on juhlittu niin Oulun alueen yö-cupin kuin Vaajakosken seudun Kurko-Cupinkin tiimellyksessä.

Eeliksen yökausi alkaa potkurilla talvella - tuloksena Ledi-Cupin kokonaiskisaviitta

Näyhä talvisella yöjuoksulla - tuloksena Ledi-Cupin osakisavoitto ja nelossija Nattserienin osakisasta

Uudempana aluevaltauksena ponsilaisväriä nähtiin Rovaniemen ympäristössä käytävässä Ledi-Cupissa, jossa hiihtosuunnistusta päälajinaan pitävä Eelis kaappasi kärpännahkaviitan Rovaniemen kovimpien suunnistajien nenien edestä. Tasaiset suoritukset toivat sijoitussarjan 4., 5., 7., 5., 7., 6., ja huippuna Lordi aukion yleisöerikoiskokeena käydyn finaalin kolmas sija. Kaksi osakilpailuvoittoa Ledi-cupista lipesi myös Ponteen, sillä Näyhä voitti Oulu - Pello välillä käydyn viidennen osakisan ja OMa jo aiemmin mainitun finaalin.

OMa reenaa yötä kesät talvet - tuloksena Östra nattserienin kokonaisviitta ja osakisaleijat Ledi-Cupista ja Kurko-Cupista

Nattserienin viimevuotinen voittaja Jani puolusti urheasti kärpännahkaviittaansa, mutta liian vähäsumuisten osakisojen vuoksi joutui taipumaan kokonaispisteissä sijalle 7. Pelastaja löytyi onneksi seurakavereista, sillä OMa hälytettiin pitkäaikaisten sääennusteiden pohjalta viivalle. OMa voittikin kolme viimeistä osakisaa; Haaparannan Vuonossa, Övertorneån Isovaarassa ja Keminmaan Kallinkankaalla kuskaten kärpännahkaviitan Heikkurinsaaresta Kirakkaan. Övertorneån Isovaaran osakisassa ponsilaisille heltisi jopa harvinainen kaksoisvoitto, kun Tanka nappaili alun korttelirallista ihastuneena loppuosankin rastit tarkasti ja sijoittui toiseksi vain vajaan minuutin OMaa perässä. Jani tuumasikin, että on ilahduttavaa, kun nuoretkin innostuvat yösuunnistuksesta ja perinteiselle taidolle löytyy siten osaajia tulevaisuudessakin. Ensi syyskaudeksi Jani lupasi kuitenkin kehittää nopeuttaan, jotta helpotkin osakisat sujuisivat riittävän vauhdikkaasti: OMa  ja Tanka nimittäin kiertänevät Lahden alueen yö-cuppeja ensi syksynä.

Yö-cupin kestomenestyjä Sepi ehti tänä syksynä kolmeen osakisaan voittaen jokaisen starttinsa! Sepin kierroksen tai parin kiri on tänäkin vuonna upottanut kilpakumppanit maitohappoihin eikä yö-cupin kovimmasta menijästä jäänyt epäselvyyttä, vaikka kokonaispisteissä Sepi voittamattomuudellaan sijoittuikin vasta sijalle 8.

kurko-cupin 1. osakisa, Emppu kuvassa äärimmäisenä vasemmalla

Kurko-cupin kokonaispisteissä OMa jäänee yhden yösuunnistaja-unelmansa toteutumisella, osakilpailuvoitollaan parhaaksi ponsilaiseksi, sillä talviriennot kutsuvat ponsilaisia tästä eteenpäin. Neljään osakisaan ehtineen Empun lamppu hyytyi hyvän avauksen jälkeen vääriin letkoihin ja seitsemäs sija 28 sekuntia kärjestä jäi parhaaksi väläytykseksi. Ensi kurkoilukaudelle Emppu viilaakin taktisia kuvioita uuteen kuosiin, sillä kristallinkirkkaana tavoitteena on kaapata kärpännahkaviitat tässä maailman kenties kovatasoisimmassa yösarjassa. OMan voittamassa osakisassa oli tavallista vahvempi ponsilaisedustus, sillä veljesten lisäksi Pexi suunnisti itsensä 16. tilalle ja Flashkin pääsi melkein ykkösrastille ennen lampun rikkoontumista. Flash oli kuitenkin iltaan tyytyväinen, sillä managerin rooli onnistui näin paljon helpommin, muutenhan olisi pitänyt voittaa, jotta ehtisi ottaa suojatit maalissa vastaan. Manageroitavan voittoon päättyneen kisan tiedotustilaisuudessa julkistettiinkin ponsilaisten yösuunnistustaitojen salaisuus. Tai eipä sittenkään julkaistu, vinkkinä kuitenkin, että kaamokseen ja kylmyyteen se liittyy...

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-11-14


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta