Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

Markulle Kaukametslisten tunnustuspalkinto Luotu: 2008-11-25 22:36:10 (NT), Päivitetty: 2008-12-04 11:50:41 (NT)

Toppatakkiosastoon kuuluvana tunnustus lmmitt, mutta kiitos siit kuuluu varsinaisille tuloksen tekijille; ponsilaisille ja lappilaisille kilpasuunnistajille.

Markku Taivaiselle Kaukametsäläisten tunnustuspalkinto

Suomen Suunnistusliiton Gaala- illassa viikonvaihteessa Tampereella palkittiin vuoden aikana menestyneitä urheilijoita ja suunnistuksen taustavaikuttajia. Jukolanviestin taustayhteisön, Kaukametsäläisten vuoden 2008 tunnustuspalkinto matkasi kotiseuraamme Ponteen.

Valinnan perusteena Kaukametsäläisten puheenjohtajan Reimo Uljaan mukaan oli merkittävä toiminta huippusuunnistajien ja sellaiseksi kehittyvien taustalla.

”Taivaisen kohdalla perusteluissa mainitaan mm, että perheen kaksi poikaa ovat menestyneet niin kotimaan kuin ulkomaisissakin arvokilpailuissa sekä kesä- että hiihtosuunnistuksessa.
Päästäkseen esiin ja tullakseen valituksi suunnistuksen edustusjoukkueisiin nuori joutuu matkustamaan kymmeniä kertoja ruuhka-Suomeen, jossa pääosa merkittävistä kilpailuista on. Matkaa syntyy Pellosta helposti 1000 km suuntaansa. Ensivaiheessa siinä tarvitaan aikuisten kuljetusapua ja myöhemminkin koulua käyvän tai opiskelevan nuoren kyseessä ollessa vanhempien varoja, aikaa ja henkistä tukea. Merkittävä osuus on siten luonnollisesti ollut perheen äidilläkin Soili-Iiris Taivaisella.”

”Tunnustuksella Kaukametsäläiset haluaa tuoda julki arvostuksensa ja kiitoksensa kaikille niille perheille, jotka toimivat lastensa liikuntaharrastusten tukemiseksi.”

Tunnuspalkinnon Markulle ja Soili-Iirikselle ojensivat Kaukametsäläisten puheenjohtaja Reimo Uljas ja (Irkun tavoin Maken melontatalliin aikoinaan kuulunut) suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi sekä toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Kiitospuheessaan Markku korosti edustavansa suurta joukkoa suunnistuksen tausta henkilöitä.

Erityisesti hän muisti oman seuransa suunnistusihmisiä ja tukijoita, jotka toiminnallaan takaavat Ponnen suunnistajille mahdollisuuden näyttää ”kuinka pohjoinen puhaltaa ja kairasta kajahtaa.”

 

Hän halusi omistaa tunnustuksen kaikille lappilaisille suunnistajille, pitkän tien kulkijoille. Haluan omistaa tunnustuksen kaikille perheille, jotka jaksavat pitkäjänteisesti kulkea lastensa rinnalla urheilullisesta menestyksestä riippumatta.

 

”Kaiken takana on nainen” lauloi gaalan juontaja musiikkimies, huippusuunnistaja Timo Saarinen kutsuessaan Soili-Iirksen estradille. Lämpimin erityiskiitos Markun sanoissakin osoitettiin äideille ja vaimoille. Ilman heidän ymmärrystä, uupumatonta huolenpitoa ja monialaosaamista tavoitteellinen, perheen elämänrytmiä säätelevä urheilu- ja harrastustoiminta ei olisi mahdollista.

 

Toppatakkiosastoon kuuluvana tunnustus lämmittää, mutta kiitos siitä kuuluu varsinaisille tuloksen tekijöille; ponsilaisille ja lappilaisille kilpasuunnistajille.

 

He, jos ketkä tuntevat tuhansien ja tuhansien autossa istuttujen ajokilometrien rasitusten vaikutukset huippuunsa viritetylle keholle, jossa kilpailuun valmistavat ja kilpailuista palauttavat herkistävät ajomatkapäivät ovat lappilaisen ”lepopäiviä”.

Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-12-04


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta