Pellon Ponsi suunnistus

Uutinen

Takaisin uutisiin

ANTILLE LAPIN SUUNNISTUKSEN TUNNUSTUS/ HISUKAUSI VAUHTIIN Luotu: 2008-12-01 17:24:36 (), Päivitetty: 2008-12-09 11:40:38 (NT)

Antti, Ponnen suunnistuksen manageri on vuoden lappilainen toimija. Hisun kilpailukausi alkoi Ylläksellä.

Lapin Suunnistus on nimennyt syysparlamentissaan Ponnen suunnistuksen managerin Antti "Flash" Ekonojan vuoden lappilaiseksi toimijaksi.
Antin tehtäväkenttä ja vastuualueet Ponnen suunnistusjaoston toiminnassa ovat jo vuosia olleet varsin mittavat.
Antti on manageri, joka hoitaa huippu-urheilutiimin valmennus- ja leiritoiminnan organisoinnin. Hän toimii osaltaan sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden hankkijana. Antti vastaa seuran kaksien kotisivujen ylläpidosta, sivujen, joilla on ollut varsin suuri merkitys seuran sisäisen yhteishengen kohottajana ja  ulkopuolisen arvostuksen lisääjänä.
Aikaavievän järjestötoiminnan lisäksi Antti on edelleen seuran luottomies suurviesteissä, aktiiviurheilija kansallisella tasolla, ainakin kahdessa lajissa; suunnistuksessa ja hiihtosuunnistuksessa.  
Kaiken tuon Antti hoitaa työn, perheen ja jatkuvan opiskelun lisäksi, vieläpä pääsääntöisesti Jyväskylästä käsin, kotikuntansa ja kotiseuransa hyväksi.

Syysparlamentissa ponsilaisista palkittiin myös Olli-Markus Taivainen stipendillä parhaana lappilaisena juniorisuunnistajana,
Lisäksi Olli-Markus ja  Pantsarin Taneli huomioitiin maailmanmestareina sekä Uusimäen Tommi Suomenmestarina.

HISUN KILPAILUKAUSI KÄYNNISTYI VAATIVISSA OLOSUHTEISSA.
 
Ylläksen vaativat olosuhteet; uusi nihkeä pakkaslumi ja  kapeaa urastoa  paljon sisältänyt runsaan lumentulon pehmentämä  latupohja asettivat hiihtolihaksiston kauden avauskilpailuissa äärimmäisen koville. Ponsilaisistakaan kukaan ei yltänyt kahteen perättäiseen huippusuoritukseen. Kauden ensimmäisenä, ja kansainvälisestikin kovatasoisena kilpailuna yksittäiset suoritukset kuitenkin olivat varsin lupauksia antavia.

OMa SKI-O-TOURILLE

Liiton valmennusryhmien ulkopuolella hiihtosuunnistuskauteen valmistautuva Olli-Markus Taivainen antoi maailmancupin kärkinimiä vilisievien miesten joukossa varsin vahvat näytöt  valitsijoille Tammikuulle Ski-O-Tourille, Itävaltaan, Italiaan ja Sveitsiin ja nimettiin Suomen miesten joukkueeseen Tourille. ”Koska liiton taloustilanteen vuoksi kisamatka on pääosin omakustanteinen, täytyy toteutuksesta vielä neuvotella joulupukin kanssa” toteaa kilpailumatkaa kauden MM- kisoja ajatellen erittäin tärkeänä pitävä Olli-Markus. ”Niin, tai voittamalla kaikki osakilpailut pääsee matkankustannuksissa lähes omilleen” naurahtaa Olli pilke silmäkulmassaan
Ainakin nuorten MM- kilpailuihin  valmistautuminen voi rauhassa jatkua. Keskimatkan toinen ja pitkänmatkan viides tila miesten pääsarjassa ja yhteiskilpailun kolmas sija, heti maailmanhuippujen Staffan Stuniksen ja Matti Keskinarkauksen jälkeen, ennen kovia venäläisiä, ruotsalaisia ja norjalaisia toi rutkasti lisää itseluottamusta.

Juho-Matti Taivainen hiihti kauden avauskilpailussa perustasollaan kahden kilpailun sarjassa sijoitus oli yhteiskilpailun 12.  Tommi Uusimäki oli yhteiskilpailun 27:s ja Antti Ekonoja 34:s

Nuorten sarjassa Taneli Pantsarin kilpailua ensimmäisenä päivänä haittasi suksirikko,  toisen päivän kakkostila heti  nuorten MM- viestin kultakaverin Leo Laakkosen jälkeen osoitti Tanelinkin olevan MM- kisoihin valmistavassa aikataulussa. Eelipekka Matin avauskilpailu toi kokonaiskilpailussa sijan 12,  pitkämatka sujui Eelipekaltakin vauhdikkaammin sijoitus, oli silloin kahdeksas.

Poikien 14- sarjassa ponsilaisista Aapomikko Matti  sivakoi tasaiset suoritukset, osakilpailusijoitukset  5 ja 6  takasivat  yhteiskilpailussa  viidennen tilan.  Jere Pantsarin vastaavat olivat 7 ja 8, yhteistuloksissa kahdeksas.

Miesten 50- sarjassa Jan-Peter Niva sijoitus toisen päivän kilpailussa oli seitsemäs.

 
Takaisin uutisiin

http://www.pelpo.net/web/rte/uutinen.php
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net/>
Päivitetty: 2008-12-09


PelloPlast Metsnhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsmarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta