Pellon Ponsi suunnistus

Lapin Safarit Rovaniemellä

Lapin Safarit -ryhmän leiri ja taso 1 -valmentajakurssi Rovaniemellä 30.1. - 1.2.2004 Lapin liikuntakeskuksessa.

Ponnen viisikko
Eetu, Olli-Markus, Taneli, Emmaleena ja Eelipekka yhteispotretissa

Perjantaina lähettiin Pellosta Taivaisten autossa kohti Rovaniemeä. Perillä Liikuntakeskuksessa klo: 17.00 ei kaikki ollu vielä paikalla. Hetken aikaa ooteltiin muita leiriläisiä. Mutta kun muita ei kuulunu, niin me mentiin omatoimisesti syömään. Kohtapuolin kaikki muutki leiriläiset tulivat syömään. Ruokailun jälkeen majoituttiin huoneisiin. Melkein heti sen jälkeen siirryttiin Kuru-saliin, missä pidettiin kurssin ja leirin avaus sekä luento fyysisen harjoittelun perusteista. Luennolla tehtiin mm. prosentuaalinen arvio jokaisen talviharjoittelun sisällöstä. Luennon jälkeen käytiin hakemassa huoneista sisäliikuntavarusteet ja mentiin liikuntahallille pelaamaan sählyä ja futista. Vastakkain olivat Ponsi ja muu maailma. Voiton korjasi odotetusti Ponsi. Illalla osa porukasta lähti vielä käymään mäkkärissä ja muut meni pesulle ja nukkumaan.

Eetu
Eetu ei tällä kertaa kerennyt kameraa piiloon. :-)

Lauantaiaamuna mentiin aamupalalle klo: 7.30. Seuraavaksi oli ohjelmassa luento suunnistustaidon perusteista. Tässä vaiheessa kuultiin, että Keskinarkauksen Antti on sairastunut ja jäänyt kotia lepäilemään ja, että H-P:n auto ei lähteny käyntiin, joten Vapan Mikko lähti hakemaan H-P:tä. Luennolla esim. piirrettin kartta näkömuistin avulla. Tarkimman kartan piirsi Team Polly. Tosin kyseinen joukkue oli tutkaillut karttaa jo etukäteen. Luennon jälkeen käytiin vaihtamassa ulkoliikuntavarusteet päälle, haettiin liikuntakeskuksesta lumikengät ja suunnattiin Ounasvaaraan. Noin klo: 12.00 saavuttiin lumikenkäilemästä ja mentiin lounaalle. Seuraava luento liittyi edelleenkin suunnistustaidon perusteisiin. Sitten oli vuorossa salisuunnistusharjoitus. Ennen harjoitusta kannoimme lattialle erilaisia tavaroita. Sen jälkeen piirsimme jokainen oman kartan lattialla olevista kohteista, karttaan sijoitimme kolme rastia (urheiluteipin palasia). Sitten suunnistimme jokaisen radat järjestyksessä läpi. Pohjat kellotti Mikko Vapa. Melko monella tais tulla hylsy tässä treenissä. :-)

Ylläksen kävijät
Mixi, H-P ja Kaitsu tarkkailee Markon luentoa

Suunnistusharjoituksen jälkeen siirsimme kaikki muut tavarat paitsi maalit pois ja toimme lattialle erilaisia patjoja, jotka nostettiin pystyyn. Oli pallosodan aika. Porukka jaettiin kahtia, molemmille joukkueille annettin joukkueliivit ja pehmeitä palloja. Tässä vaiheessa Marko lähti kokoukseen. Aikamme sodittuamme tuumimme, että sotimisessa tulee nälkä. Niinpä lähdimme päivälliselle. Ruokailun jälkeen menimme huoneisiimme ja useat peseytyivät. Seuraava luento alkoi vartin myöhemmin, koska Markon kokous kesti hieman odotettua pidempään. Tällä luennolla analysoitiin kilpailusuorituksissa tehtyjä virheitä. Viimeisenä illan ohjelmassa oli tatamiharjoitus. Tatamilla harjoiteltiin puiden kiertämistä, kivien ylittämistä, kuperkeikkaa, kärrynpyöriä ja shindo-venyttelyä. Illalla lähdettiin kaupungille syömään. Itkosen Pertti jäi sille tielle, mutta oli onneksi jo seuraavana aamuna mukana remmissä.

Sota alkaa
Alkuryhmitys pallosotaa varten...

Sota käynnissä
Tiukkaa taistelua voitosta...

Sota voitettu
Viholliset on kaadettu. Voittajat tuulettavat...

Sunnuntaiaamuna mentiin aamupalalle samaan aikaan, kuin lauantainaki. Aamuluennon aiheena oli nyt käytännön ratasuunnittelu. Sitten oli leirin viimeinen harjoitus, joka oli juoksutekniikkaharjoitus juoksuradalla. Juoksuharjoituksen päätteeksi pelasimme sählyä. Seuraavaksi oli lounaan vuoro. Sitten käytiin pesulla, kerättiin tavarat ja luovutettiin huoneet. Viimeinen luento käsitteli urheilijan terveydenhuoltoa. Luennon jälkeen mentiin päätöskahveille. Kahvistelun jälkeen pakattiin auto ja lähettiin Ekonojan Veijon kyydillä kotia.

Eelipekka
Leiri on ottanut Eelillä ilmeisesti koville. :-)

Kiitokset leiristä Markolle ja Mikolle ja kaikille läsnäolleille!

© Taneli Pantsar
http://www.pelpo.net/web/safarit.html
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net>
Päivitetty: 2004-02-11


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta