Pellon Ponsi suunnistus

TapKe FutisCup 2003

Ponsi osallistui perinteiseen suunnistajien TapKe FutisCupiin ensimmäistä kertaa omalla joukkueellaan. Muutamat joukkueen jäsenet olivat kyllä jo aikaisempina vuosina käyneet hakemassa menestystä ja kokemusta muiden joukkueiden jäseninä. Tänä vuonna koottiin kuitenkin täysin ponsilainen tiimi, johon kuuluivat: Antti Ekonoja, Mikko Mäki-Ullakko, Kai Paavola, Ilpo Pietiläinen, Hannu-Pekka Pukema ja Teemu Sipilä.

Ippe tuli Paimiossa 4.10.2003 pelattuun turnaukseen Oulusta saakka, muut pelaajat saapuivat Jyväskylästä. Henkistä yliotetta vastustajiin haettiin jo ennen turnausta varoittelemalla Alessandro Paavolan taidoista. Teemu myös horjutti Suunta 2000:n peruspilarin Tommi Roimelan mielenrauhaa hankkimalla tulomatkalla Tampereelta italotyylisen kuminauhan hiustensa kiinni pitämiseksi. Teemu näytti kuminauha päässä oikeastaan aika lailla Hernan Crespolta. ;-)

Pelitilanne
Välillä myllykkää Ponnen maalillakin.

Samassa alkulohkossa Ponnen kanssa olivat TuMe, FC Sunrise ja SmurFs. Ponnen pelipaikat jakautuivat seuraavasti: Mixi toimi maalivahtina, Teemu ja Ippe hoitivat puolustuksen ja Antti, Kaitsu sekä H-P hoitelivat keskikentän ja hyökkäyksen Antin toimiessa yleensä ylimpänä kärkimiehenä. Eka pelissä vastustaja oli TuMe. Peli oli Ponnen hallintaa, mutta maaleja ei tunnuttu saavan ja pelikin oli aikamoista hätäilyä ja ryntäilyä. Kaitsu haki vielä paikkaansa ja Antin laukaukset menivät taivaan tuuliin. Lopulta yritys kuitenkin palkittiin ja Antti teki 1-0 voittomaalin harhauttamalla pystysyötön saaneena vastaantulleen maalivahdin ja laittamalla pallon tyhjään maaliin.

Kaitsu
Kaitsu pyörittää Lapuan pojat (SmurFs) solmuun.

Toisessa pelissä vastustaja oli FC Sunrise. Peli oli varsin tasaista ja maalipaikkoja oli vähän. Ponnen peli ei ollut vieläkään uomissaan ja näin päädyttiin 0-0 tasapeliin, joka oli varsin oikeutettu tulos pelitilanteisiin nähden. Mixi torjui maalissa loistavasti estäen tappion tulemisen. Alkulohkon viimeinen peli oli SmurFs:ia vastaan. Alussa hiukan odoteltiin, mutta noin 5 minuutin kohdalla Kaitsu laukoi pallon upean harhautuksen jälkeen tolpan kautta maaliin vieden Ponnen johtoon. Tästä alkoi peli rullata. Tilanteita tuli runsaasti ja Ponsi hallitsi peliä suvereenisti. 2-0 tuli H-P:n toimesta hyvän syöttökuvion jälkeen. Antti ja Kaitsu pelasivat pallon H-P:lle siten, että hänen tarvitsi laittaa pallo lähes tyhjään maaliin. H-P kolisutti myöskin tolppaa hiukan myöhemmässä tilanteessa. Lopullisen niitin antoi Teemu pelatessaan itsensä vapaaksi seinäsyöttöpelillä Antin kanssa. Pallo varmasti maaliin ja tilanne 3-0, mikä oli myös lopputulos.

Kaitsu
Kaitsu hirmuinen tykki viritettynä, pallo maalissa 1,5 sekunnin päästä.

Ponsi voitti lohkonsa 7 pisteellä. Jatkolohkossa vastaan tulivat Paimion Rasti ja FC Kuti(na). Paimiota vastaan Ponsi meni johtoon, kun Antti sai Kaitsulta hyvän pystysyötön ja pääsi yksin läpi. Pallo varmasti takakulmaan ja 1-0. Johto ei kuitenkaan pitänyt, sillä kulman jälkitilanteesta maalinedusruuhkasta Paimio väänsi tasoituksen räkämaalilla. Antilla oli vielä hyvä tilaisuus viedä Ponsi uudelleen johtoon, mutta H-P:n loistavasta keskityksestä hän ei kuitenkaan saanut hyvää puskua aikaiseksi, vaan pallo siivottiin maalin edestä pois. Tuloksena siis hävitty tasapeli. Toisesta jatkolohkon pelistä Ponsi tarvitsi voiton mennäkseen finaaliin. Tasapelillä tai tappiolla oltaisiin pronssipelissä. Peli FC Kuti(na)a vastaan oli varovaista puolustuspeliä varsinkin vastustajan toimesta, riittihän heille finaalipaikkaan tasapeli. Ponsi ei tahtonut millään pystyä murtamaan heidän puolustusta. Lopulta työ kuitenkin palkittiin. Alle minuutti ennen loppua Alessandro Paavola väänsi Ipen maalipotkun jälkeen todellisen tahtomaalin ja miesläjä Kaitsun päällä oli valmis. Uskomaton suoritus Kaitsulta! Pelistä siis 1-0 voitto ja paikka finaaliin mahtavilla fiiliksillä.

Finaali oli lappilainen, koska vastustaja oli Suunta 2000. Ponsilaisuutta oli myös vastustajassa, koska heidän maalissa pelasi Aarni Mustonen. Ponsi aloitti vahvasti ja Antti veikin Ponnen johtoon noin 5 minuutin pelin jälkeen. Antti leikkasi keskelle maalin eteen ja H-P:n syöttö löysi hänet puolustajien välistä. Nopea haltuunotto, kääntyminen maalia päin ja pallo varmasti alakulmaan. Suunta kuittasi kuitenkin nopeasti Marko Vapan tasoittaessa pelin lähes seuraavasta hyökkäyksestä. Koko turnauksen loistavasti pelannut Mixi ei voinut tolpan juureen suuntauneelle kudille mitään. Ponsi tuli kuitenkin vielä. Melkein heti tasoituksen jälkeen Teemu vapautti Antin laidalta puolittaiseen läpiajoon. Uskomaton tykki vasurilla etuyläkulmasta sisään ja 2-1. Tämän jälkeen alkoi taistelu aikaa ja kramppeja vastaan. Tiivis ja kova turnaus oli tehnyt tehtävänsä ja miehet alkoivat hyytyä. Loppu kuitenkin taisteltiin mahtavasti koko joukkueella Ipen ja Teemun toimiessa puolustuksen viimeisinä lukkoina. Suunta ei enää päässyt tolppaa lähemmäksi ja Ponsi otti ansaitusti turnausvoiton maalein 2-1. Suunta 2000 otti siis hopeaa ja FC Kuti(na) pronssia kukistettuaan TuMe pronssiottelussa 3-2.

Mestarijoukkue
Voittajien on helppo hymyillä. :-)

Palkinnoiksi pelaajat saivat TapKe FutisCup 2003 Winner -paidat ja Ponsi kiertopalkintopokaalin. Lisäksi "palkintona" on tietenkin se, että seuraavan vuoden ajan voitosta voi kuittailla aina tarvittaessa Tomballe ja muille Suunnan pelaajille. ;-) Eiköhän ensi vuonna hoideta homma myös kotiin! Kiitokset kaikille pelaajille, olimme mahtava tiimi. Jokainen ansaitsee otteistaan arvosanaksi täyden kympin. Lisää turnauksesta (tulokset yms.): http://www.tapke.org/cgi-bin/sivut.pl?alue=futiscup&tiedosto=futiscup03.

Diablo
http://www.pelpo.net/web/tapke2003.html
© Antti Ekonoja () <URL: http://www.ekonoja.net>
Päivitetty: 2003-10-05


PelloPlast Metsänhoitoyhdistys Lappi Pohjois-Suomen Metsämarkkinat LKV Pellon kunta Pekan GPS-seuranta